UKK

Mikä on Asaplaina ja miten hyödyn palvelusta?

Asaplaina on täysin maksuton palvelu, jota voit käyttää hyödyntää hakiessasi lainaa. Asaplainan kautta kilpailutat lainahakemuksesi automaattisesti usealla pankilla ja rahoitusyhtiöllä, joten löydät parhaan ja sopivimman lainan juuri sinulle.

Kuinka paljon voin saada lainaa?

Asaplainan kautta voit hakea lainaa 2000 – 60 000 €. Jokainen pankki tai rahoitusyhtiö käsittelee hakemuksesi ja tekee arvion kokonaistilanteesi perusteella, kuinka paljon tarjoavat lainaa juuri sinulle. Lainantarjoajilla on myös erilaisia lainatuotteita, joiden vähimmäis- ja enimmäissummat voivat vaihdella.

Miten nopeasti saan rahat tililleni?

Pankki tai rahoitusyhtiö käsittelee hakemuksesi välittömästi kun allekirjoitukset ja mahdollisesti tarvittavat liitteet ovat hoidettu. Mikäli luottopäätös on myönteinen maksetaan lainasi tilillesi yleensä välittömästi. Rahojen siirtyminen tilillesi voi kestää aina tunneista korkeintaan muutamaan päivään.

Jos minulla on maksuhäiriömerkintä rekisterissä, voinko saada lainaa?

Pankit ja rahoituslaitokset eivät valitettavasti myönnä lainaa, mikäli hakijan luottotiedot eivät ole kunnossa. Luottotiedot tarkistetaan aina automaattisesti hakemisen yhteydessä.

Kuinka pitkä on lainan takaisinmaksuaika?

Voit hakemuksessasi valita lainan takaisinmaksuajan 1–15 vuoden välillä. Valitsemasi takaisinmaksuaika vaikuttaa lainasi kuukausierän suuruuteen. Pidempi takaisinmaksuaika pienentää kuukausierääsi ja päinvastoin mutta pitkä laina-aika lisää korkokustannuksiasi. Voit etsiä sinulle sopivaa lainan takaisinmaksuaikaa lainalaskurimme avulla. Pankit ja rahoituslaitokset saattavat tehdä tarjouksiaan myös vaihtelevasti erilaisille lainasummille ja -ajoille kuin olet alunperin toivonut.

Voiko lainan maksaa nopeammin pois kuin on sovittu?

Kyllä. Voit maksaa lainan pois milloin tahansa tai lyhentää sitä nopeammassa tahdissa kuin lainasopimuksessa on määritelty. Tämä ei aiheuta lisäkuluja ja korkoa maksat vain ajalta jolloin laina on käytössäsi.

Mikä on kulutusluotto?

Kulutusluotto tarkoittaa vaihtuviin kulutustarpeisiin käytettävää, normaalisti pienempää kertaluontoista lainaa. Asaplainan avulla saat lainapäätöksesi nopeasti ja vaivattomasti ja voit aina varmistua, että saat sinulle edullisimman lainan. Välittämiimme kulutusluottoihin ei tarvita takaajia tai vakuuksia.

Mikä on vakuudeton laina?

Vakuudettoman lainan vakuudeksi et tarvitse muuta omaisuutta. Kulutusluotot ovat tyypillisesti vakuudettomia lainoja. Pankit ja rahoituslaitokset ottavat lainapäätöksessään huomioon sinun yleiset taloudelliset edellytykset eli kartoittavat maksukykysi.

Mitä tarkoitetaan luottopäätöksellä?

Luottopäätös kertoo myöntääkö luotonantaja sinulle lainaa vai ei. Pankit ja rahoituslaitokset tekevät päätöksen täysin oman päätöksensä sinun toimittamien ja muiden tietojen perusteella. Luottopäätös on joko myönteinen tai kielteinen mutta voi sisältää päätöksen, jossa haettu lainamäärä pienenee tai laina-aika lyhenee.

Mikä on korko?

Korko tarkoittaa lainan hintaa eli pankki ottaa oman palkkionsa myöntämästään lainasta. Korko on pankki- ja rahoittajakohtainen sekä myös yksilöllinen. Lainan koko ja takaisinmaksuaika vaikuttavat saamaasi korkoon. Lainan korko on sidotaan usein markkinoilla vallitsevaan korkotasoon.

Mitä tarkoittaa todellinen vuosikorko?

Lainan kustannukset koostuvat kokonaisuudessaan korosta, lainan muista kuluista, laina-ajasta ja lyhennystavasta. Yleensä korko on lainakustannuksista huomattavin. Tämän lisäksi muita kuluja lainalle voivat olla esim. avausmaksu tai tilinhoitomaksu joka veloitetaan kuukausittain. Kaikki nämä kulut vaihtelevat eri tyyppisissä lainoissa ja pelkän nimelliskoron vertailun sijaan kannattaa vertailla erilaisten lainojen todellisia vuosikorkoja. Todellinen vuosikorko sisältää nimelliskoron ja kaikki muut lainasta aiheutuvat maksut. Asaplaina esittää kaikkien lainatarjousten todelliset vuosikorot selkeästi merkittynä. Tällä tavalla pääset vertailemaan tarjouksia mahdollisimman hyvin ja voit tehdä sinulle parhaan ja edullisimman lainavalinnan.

Kuinka hyödyn yhteishakijasta?

Yhteishakijan eli rinnakkaishakijan lisääminen lainahakemukseesi parantaa mahdollisuuksiasi saada positiivinen lainapäätös. Yhteishakijasta hyödyt erityisesti hakiessasi isompaa lainasummaa. Yhteishakijan avulla saatat saada lainallesi myös edullisemman koron sekä muut lainaehdot. Panethan merkille, että yhteishakija vastaa loppupeleissä koko lainasummasta yhdessä päähakijan kanssa. Yleisesti yhteishakijana on avo- tai aviopuoliso mutta se voi olla myös ystävä, kollega, vanhempi tai muu sukulainen.