Lainojen yhdistäminen kannattaa – säästöä jopa satoja euroja vuodessa

Yhdistä lainasi ja säästä rahaa

Lainoja ja muita luottoja saattaa kertyä elämän aikana useampia. Lainoilla rahoitetaan perinteisesti elämän isoja hankintoja kuten uusi asunto tai auton hankinta. Lisärahoitusta saattaa kuitenkin tarvita myös pienempiin arjen menoihin kuten kodin remonttiin tai lomamatkaan. Jokaista lainaa tai luottoa varten on kirjoitettu oma sopimuksensa ja useimmiten jokaiseen lainaan liittyy myös omat kulunsa. Kulujen minimoimiseksi ja rahan säästämiseksi lainat kannattaa aina mahdollisuuksien mukaan yhdistää yhdeksi isoksi lainaksi. Yhdistämällä lainat yhdeksi, maksat kuukausittain vain yhden lyhennyksen ja yhdet lainanhoitokulut. Rahan säästämisen lisäksi lainojen yhdistämisellä on mahdollista saavuttaa parempi kontrolli oman taloudensa hoitamiseksi. Esittelemme seuraavaksi lainaan liittyviä kuluja, joista lainojen yhdistämisellä on mahdollista säästää sekä yhdistelylainan kilpailuttamiseen liittyviä etuja.

Yhdistelylainan edut

Lainan kuluihin sisältyy useimmiten kuukausittaisen lyhennyksen lisäksi marginaali, joka on luotonantajan, kuten pankin, määrittämä korko lainalle. Marginaalin lisäksi laina on sidottu viitekorkoon, joka voi olla tilanteesta riippuen esimerkiksi 3 kk tai 6 kk Euribor. Pankista riippuen lainasta peritään myös muita kuluja, lainanhoitomaksuja. Lainanhoitomaksuihin saattaa sisältyä kuukausittaisia palvelumaksuja ja ylimääräisiä maksuja, joita peritään lainan nostamisesta tai maksusuunnitelman muuttamisesta. Lisäksi elämäntilanteen muuttuessa saattaa syntyä tarve myös lyhennysvapaille kuukausille. Lyhennysvapaista kuukausista veloitetaan usein omat kulunsa.
Mitä useampia lainoja ja luottoja on, sitä useampia kulujakin kuukausittain syntyy. Kulutusluotot ja pienemmät lainat kannattaakin yhdistää yhdeksi lainaksi. Yhdistämällä lainasi, huolehdit kuukausittain vain yhden lainan lyhentämisestä ja siihen liittyvistä kuluista.

Lainan kilpailuttaminen

Yhdistelylainan kilpailuttaminen on vaivatonta kilpailutuspalvelun kautta ja ennen kaikkea se on erittäin kannattavaa. Jos kilpailuttaisit lainaasi jokaisessa pankissa tai muussa rahoituslaitoksessa erikseen, joutuisit täyttämään ja lähettämään lainahakemuksen useampaan kertaan. Kilpailuttamalla yhdistelylainan kilpailutuspalvelun kautta, täytät lainahakemuksen vain kertaalleen ja saat lainatarjouksen monelta eri taholta samalla kertaa. Lainahakemukseen tulee arvioida henkilökohtaiset kuukausittaiset tulot ja menot mahdollisimman tarkasti, jotta lainatarjous saadaan annettua juuri tilanteeseesi sopivaksi. Mahdollisimman realistinen arvio omasa maksukyvystä auttaa myös maksusuunnitelman laatimisessa. Täytettyäsi lainahakemuksen yhdistelylainasta kilpailutuspalvelu kautta, saat nopeasti lainatarjoukset verkkopalveluun ja voit aloittaa niiden vertailun. Tarjousten vertailussa tulee ottaa huomioon erityisesti lainan kokonaiskustannukset, joita kävimme edellisessä kappaleessa läpi. Lainatarjousten vertailun jälkeen, voit päättää minkä rahoituslaitoksen kanssa jatkat lainaneuvotteluihin. Kilpailuttaminen ei itsessään sido sinua vielä ottamaan lainaa. Ennen lainasopimuksen allekirjoittamista tulee sopimus ja lainan ehdot käydä vielä huolellisesti läpi.

Lyhyesti, yhdistelylaina tulee kyseeseen kun lainoja ja luottoja on useampia. Mitä useampi luotto sinulla on, sitä useamman lyhennyksestä joudut huolehtimaan. Kuukausittaisen lyhennyksen lisäksi kokonaiskustannuksia lisäävät muut lainanhoitomaksut. Yhdistämällä lainasi yhdistelylainaksi säästät rahaa ja hallitset omaa talouttasi paremmin. Kilpailuttamalla yhdistelylainan Asaplainan kautta, voit vertailla useampaa eri lainatarjousta ja löytää parhaan mahdollisen vaihtoehdon omaan tilanteeseesi sopivaksi. Asaplainan käyttö on nopeaa, ilmaista ja helppoa.